Woensdag
24-11-2021 10:00
Reacties: Hooghalen, Hijkerveld, Oranje en Kortewegsebos
provincie Drenthe  vertrekpunt eindpunt Hooghalen (rondwandeling)  afstand 20  aantal deelnemers op dit moment 15
 
Reactie Ton van het H. (organisator / kaartlezer)  (24-11-2021)
We hadden vandaag gelukkig geen last van mist. Met weinig wind en droog weer werd het genieten op en om het Hijkerveld met zijn vloeimeren. We kwamen onderweg nog een zwijntje tegen. In het Dagblad van het Noorden is een stukje over dit zwervende zwijntje geschreven. Toch wel bijzonder dat ook wij dit zwijntje, samen met een specht konden spotten. Na de horecapauze in Oranje gingen we op stap naar de vogelkijkhut. Gelukkig waren er nog geen vleermuizen in de tunnel aanwezig, dus geen gilletjes. Het Hijkerveld en het Kortewegsebos is een prachtig stuk natuur om over te dwalen. Na een gesprek met de vrouwelijke schaapsherder, weten we nu ook waarom het gras zo hoog staat. Even napraten met een drankje na de wandeling vind ik wel zo gezellig. Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben als ik! Allemaal bedankt voor de gezelligheid en Harry voor het aangeboden drankje. Een hartelijke groet en tot ziens op een volgende wandeling. Ton.
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Coby S. (26-11-2021)
Het was een heerlijke wandeling, het weer bleef goed en de natuur in Drenthe is altijd afwisselend en mooi! 
Frank M. (25-11-2021)
Beste Ton, Het was weer een mooie wandeltocht over het Hijkerveld en Kortewegsebos. Het weer en de horeca was weer prima geregeld hoe doe je dat toch? Allemaal bedankt voor de gezellige wandeling en vooral Ton voor de organisatie en de foto s. Graag tot ziens bij de volgende wandeling met QR code. Groeten Frank. 
Truus van der V. (24-11-2021)
Beste Ton, Dank je wel voor deze wandeling! De omgeving van Hooghalen is prachtig om in te vertoeven. In café Oranjestein (met zijn smyrna tafelkleedjes) smaakte het kopje soep heerlijk; er was zelfs voor één van de medewandelaars een bekertje soep to go beschikbaar. Over klantvriendelijkheid gesproken! Kortom het was weer een geslaagde dag. Tot een volgende keer.  
Mieneke Z. (24-11-2021)
Ton het was de moeite waard om vanuit het verre Purmerend een nachtje bij een Vriend op de Fiets te verblijven. Je hebt ons een mooi stukje Midden Drenthe laten zien. Dank je wel. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen